Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mevcut mobil iletişim hızına göre 72 kat daha hızlı mobil internet imkanı veren 3G'ye (Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri) Ağustos başından itibaren geçeceklerini, 3G ile Türkiye'ye hız katacaklarını düşündüklerini söyledi.
Ciliv, Konya Dedeman Otel'de, Konya'daki sanayici ve iş adamlarına yönelik düzenlenen ''İşTcell İşte Başarı'' seminerinde, kurumsal müşteriler için özel çözümler ürettiklerini, tüm şirketlere destek olduklarını belirtti.
Sundukları mobil çözümlerin kurumların maliyetlerini düşürdüğünü ve verimliliklerini artırmada etkili olduğunu vurgulayan Ciliv, ''İşTcell çatısı altında Konya'da 50'nin üzerinde firmanın, maliyet ve karlılıklarını artıracak, kontrol sistemlerini güçlendirecek teknoloji danışmanlığı ve çözümlerinden faydalandığını dile getirdi.
yerel seo >''Önümüzdeki dönemde diğer Konyalı firmaların da bu çözümlerden yararlanmasını istiyoruz'' diyen Ciliv, şunları kaydetti:
''Konya'da Seltav Kümesleri ile yapılan Türkiye'de ilk kümes telemetri (ısı ve nem gibi değerleri cep telefonu hattıyla uzak noktaya bildirme) uygulamasıyla yüzde 20 karlılık sağlandı. Çakmak Elektrik firması ile yapılan reaktif ölçümleme sistemiyle aboneler cezalı fatura ödemekten kurtuldu, Konya'daki otobüs firmalarına kurulan WR sistemiyle yolcuların internet kullanarak seyahat etmeleri sağlandı.''
Ciliv, BlackBerry projeleriyle Konya'daki Mepsan AŞ ve Konya Şeker Holding'de yüzde 15'lik verim artışı sağladıklarını, Konya'daki firmalarla Ar-Ge dahil her türlü işbirliğine hazır, bu konularda her türlü teklife açık olduklarını vurguladı.
CEP TELEFONLARI BİLGİSAYAR GİBİ KULLANILABİLECEK
New York Borsası'nda da işlem gören Turkcell'in son 15 yılda büyük atılımlar sağladığını dile getiren Ciliv, şöyle devam etti:
''Turkcell'in başarılarının altında, insana olduğu kadar her zaman ileri teknolojiye yatırım yapması yatıyor. 2009 yılında yatırımlarımızı 2008'e göre, krize rağmen 2'ye katladık. 2,1 milyar TL'lik yatırım yapıyoruz. 16 binden fazla baz istasyonuyla Türkiye'de nüfusun yüzde 99'unu kapsama alanımıza dahil ettik. Şimdi sırada 3G teknolojisi var. Mevcut mobil iletişim hızına göre 72 kat daha hızlı mobil internet imkanı veren 3G'ye Ağustos ayı başından itibaren geçiyoruz. 3G ile Türkiye'ye hız katacağımızı düşünüyoruz. Bu teknoloji, 3G'ye uyumlu telefonlardan görüntülü görüşme, 'panda kafası' olarak adlandırılan hareketli kamerayla kilometrelerce öteden görüntü sağlama, cep telefonundan kaliteli şekilde televizyon izlenmesi gibi olanaklar getirecektir. Artık cep telefonları, tıpkı bir bilgisayar gibi kullanılabilecek.''
Ciliv, 3G teknolojisinin özellikle eğitim ve sağlık alanında etkin şekilde kullanılacağını, cep telefonunda ve mobil dizüstü bilgisayarlarda internetin hızlanmasıyla hayatın her alanında güçlü bir iletişimin tüm yararlarının görülebileceğini dile getirdi.
Konya'da GSM alt yapısını güçlendirmek istediklerini anlatan Ciliv, Konya Büyükşehir Belediyesi ve meslek odalarıyla iş birliği yapılması halinde, kentteki fiber optik kablo alt yapısının tamamen yenilenmesinin mümkün olabileceğini vurguladı.
Ciliv ayrıca, abonelerin Turkcell'e güvenmeye devam ettiğini, bunun en önemli kanıtının numara taşınabilirliği uygulamasından Turkcell'in, rakip GSM şirketlerinin düşündüğünün aksine, abone sayısını artırarak çıkması olduğunu sözlerine ekledi.
Seminerin ikinci bölümünde Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener ve ekonomist-yazar Prof. Dr. Deniz Gökçe ile Turkcell İş Destek'ten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Konyalı işletmecilerle ekonomi ve insan kaynağı yönetimi konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Kategori : EKONOMİ