IMF'yi kapısında dilendiren ülke

  • Home
  • IMF'yi kapısında dilendiren ülke
IMF'yi kapısında dilendiren ülke
4 yıl öncesine kadar onlarda IMF kapısında borç dileniyordu. Hemde IMF'ye en borçlu ülkeydi. Şimdi o ülke IMF'ye borç veriyor. Abone ol

İNTERNETHABER

Bundan 4 yıl öncesine kadar Brezilya'da, Türkiye gibi IMF'nin kapısında borç para dilenen ülkelerden biriydi. Dahası onlar IMF'ye en çok borç yapan ülkeydi. Şimdi devran değişti, o en borçlu ülke 4 yıl içinde IMF'ye borç para verecek hale geldi.

Brezilya bugün yaptığı açıklama ile IMF'ye borç para vereceğini açıkladı. Bir zamanlar borç al turkey hair transplant cost dığı IMF'ye vereceği borç para miktarı ise 10 milyar dolar...

2005 yılına kadar IMF ismini duyan Brezilyalılar, ABD'nin Latin Amerika ülkelerine bir müdahalesi olarak algıyor, sokaklara dökülüp gösteriler düzenliyordu...

IMF'YE KREDİ AÇIYOR

Brezilya şimdi, 4 yıl önce bağlarını kopardığı IMF'ye 10 milyar dolar kredi vereceğini açıkladı. Brezilya'nın IMF'ye en çok borcu olan ülkeyken, kısa süre içinde IMF'ye borç verecek hale gelmiş olması, ülkenin katettiği mesafeyi çarpıcı şekilde ortaya koyuyor.

Brezilya, vereceği kredi ile IMF'nin gelişmekte olan ülkelere kredi vermesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva, bu sayede IMF'nin yapısının değişmesi taleplerinde ellerinin güçleneceğini söylüyor.

7 YILDA BORÇ VERECEK HALE GELDİLER

1998 yılında IMF ile kredi anlaşması imzalayan Brezilya, 7 yıl içinde ekonomisini toparladı. 2005 yılında ekonomilerinin kendi ayakları üstünde durabileceğini açıkladı. IMF ile 42 milyar dolarlık kredi anlaşmasını yenilemeyerek kuruluşla olan bağlarını kopardı.

3 ÜLKE DAHA BORÇ VERİYOR

Sadece Brezilya değil. IMF'ye kredi veren üç ülke daha var. Bu ülkelerde Çin, Rusya ve Hindistan...

Bu çerçevede IMF'ye Çin'in 50 milyar, Rusya'nın da 10 milyar dolar kredi açması planlanıyor.

Bu dört ülke IMF'nin yapısının değişmesini talep ediyor. Bu amaçla da gelecek hafta Rusya'da bir araya gelip küresel mali sistemde reform için neler yapabileceklerini tartışacaklar.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim