Kazada Avaxla sabotaj iddiası

  • Home
  • Kazada Avaxla sabotaj iddiası
Kazada Avaxla sabotaj iddiası
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili sabotaj iddiası güçleniyor. Çünkü o anda orada bir de Avax uçağı varmış. Abone ol

Helikopter enkazında inceleme yapan Alman Kaza Kırım ekibi içerisinde yer alan ve son olarak BBP'nin oluşturduğu komisyonda görev alan pilot Volkan Sürmeli, hazırladıkları ikinci kaza raporunda Avax uçağı ile sabotaj yapıldığına ilişkin iddiaların yer quanto costa un trapianto di capelli aldığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA Muhabiri İsmail Güneş ile birlikte 6 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını inceleyen Alman Sivil Havacılık Kurumu'na bağlı kaza kırım uzmanları Uwe Reibel ve Volkan Sürmeli ikinci raporunu tamamladı.

AVAX'LA SABOTAJ ŞÜPHESİ

Raporda Avax uçağı ile sabotaj ihtimalinin ön plana çıktığını ifade eden pilot Sürmeli ayrıca 15 tane bakım direktifinin uygulanıp uymadığı konusunda emin olamadıklarını söyledi.

Sürmeli, “Mart ayında meydana gelen elim kazanın ardından 6 Nisan 2009 tarihinde alman uzman ile birlikte bölgeye gelerek araştırmalarımızı yaptık. Bir ön rapor hazırladık, bu rapor kamuoyunu açıklandı. Hemen ardından Almanya’ya dönerek araştırmalara devam ettik. O zamandan bu yana yapığım araştırmalar neticesinde hazırlamış olduğum rapor hafta içerisinde BBP Komisyonuna brifing ile anlatıldı. Rapora göre kazada bir Avax uçağının bölgede uçuş yaptığı dile getirildi. Bu rapor diğer belge ve ekler ile birlikte Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ile Deniz Baykal’a verildi. Ayrıca meclis araştırma komisyonuna bilgi verildi” dedi.

HELİKOPTERİN GPS CİHAZINI ETKİLEMİŞ



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim